Volledig ontzorgd

Stappenplan aanleggen tuinberegening

Een tuinberegening laten aanleggen, hoe werkt dat precies bij Hoveniersbedrijf Hol? In onderstaand stappenplan staat overzichtelijk beschreven welke stappen worden doorlopen om tot een perfect beregende tuin te komen.

tuinberegening-aanleggen-icoon-1

Stap 1

Vrijblijvend advies

Wilt u weten of tuinberegening iets voor u is? Wij geven graag een vrijblijvend advies om te kijken hoe wij u het beste kunnen helpen.

tuinberegening-aanleggen-icoon-2

Stap 2

Telefonische kennismaking

Vervolgens maken we graag telefonisch kennis om uw wensen en behoeftes beter in kaart te brengen.

tuinberegening-aanleggen-icoon-3

Stap 3

Afspraak bij u thuis

Een locatiebezoek helpt ons om de perfecte beregeningsoplossing voor uw tuin te bedenken. Uiteraard is dit bezoek geheel kosteloos en vrijblijvend.

tuinberegening-aanleggen-icoon-4

Stap 4

Definitieve offerte

We verwerken uw aanvullende wensen en onze bevindingen in de offerte. Na ondertekening ervan plannen wij de aanleg van de tuinberegeningsinstallatie in.

tuinberegening-aanleggen-icoon-5

Stap 5

Aan de slag

Ons ervaren team voert het werk uit in de overeengekomen week. Ter info, de werkzaamheden nemen gemiddeld een werkweek in beslag. 

Vrijblijvend advies aanvragen?

Neem contact op

Van ontwerp tot onderhoud

Tuinberegening aanleggen

Ontwerp

Allereerst dient er een ontwerp uitgedacht te worden, voordat wij aan de slag gaan met de aanleg van uw tuinberegening. In dit beregeningsplan staan uw wensen voorop. Graag combineren wij onze expertise met uw wensen om tot het perfecte ontwerp te komen.

Het beregeningsplan is een gedetailleerd ontwerp, waarbij alle onderdelen met betrekking tot de tuinberegening aan bod komen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan waar en hoeveel water nodig is voor de beregening van uw tuin.

Ook zaken zoals het type watervoorziening, de benodigde leidingen en de exacte locaties van de sproeiers komen aan bod.

Uiteraard nemen wij het type beplanting in uw tuin ook mee in ons ontwerp. Verschillende typen hebben namelijk hun eigen water behoeftes en kunnen invloed hebben op de keuze voor het type sproeier.

Kortom, als ervaren groenspecialist houden wij overal rekening mee. Wij zorgen dat in het ontwerp alles goed op elkaar is afgestemd, met inachtneming van uw wensen.

Vrijblijvend contact
of bel 0345 56 92 95
tuinberegening-aanleggen-visueel

Aanleg

Nadat alles zorgvuldig is uitgedacht, is het tijd om de beregening in uw tuin aan te leggen. Zoals eerder verteld, leggen wij zowel handmatige als automatische tuinberegeningen aan. Dit kunnen wij niet alleen in nieuwe tuinen, maar ook in bestaande tuinen realiseren.

Tijdens de aanleg zorgen onze ervaren vakmannen met schadeloze machines voor een vlotte en nauwkeurige afhandeling van de diensten. Hierdoor blijft de schade buitengewoon beperkt, waarbij na 2 weken alles er weer als vanouds uit ziet. Op de toevoeging van uw gewenste tuinberegening na.

Aangezien wij een tuinberegening op maat aanleggen, verschillen de werkzaamheden per klant. Uiteraard heeft elk project zijn standaard werkzaamheden, zoals het aansluiten van de sproeiers en watervoorziening.

Bij een automatische tuinberegening installeren wij ook het besturingssysteem. Wanneer grondwater de gekozen waterbron is, kan eventueel een bronboring worden uitgevoerd. Zoals gezegd, worden uw wensen hierin allemaal besproken tijdens het ontwerp.

tuinberegening-aanleggen-2

Onderhoud & reparatie

Onze service stopt niet na het aanleggen van uw tuinberegening. Hierna staan wij nog steeds graag voor u klaar, voor zowel onderhoud als reparatie. Onderstaand kunt u meer lezen over de werkzaamheden waarin wij u kunnen ontzorgen.

Onderhoud
Uw tuinberegening dient minimaal twee keer per jaar onderhouden te worden. In de winter is het van belang om de installatie winterklaar te maken. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het aftappen van de beregeningsinstallatie.

In het voorjaar moet de tuinberegening weer worden opgestart en naar wens worden afgesteld. Hoveniersbedrijf Hol kan u ontzorgen in beide typen seizoen onderhoud. Naast het onderhouden van uw installatie, kunt u ook uiteraard het groenonderhoud bij ons uitbesteden.

Reparatie
Mocht het onverhoopt voorkomen dat een onderdeel van uw tuinberegening defect is, hoeft u zich geen zorgen te maken. Onze vakmannen voeren graag reparatiewerkzaamheden voor u uit.

Van een sproeier die toe is aan vervanging tot een defecte leiding, overal hebben wij een oplossing voor. Geïnteresseerd in onze diensten? Of heeft u nog vragen? Onderstaand kunt u altijd vrijblijvend contact met ons opnemen.

Neem vrijblijvend contact op
of bel 0345 56 92 95

Profiteer van vele voordelen

Beregeningsinstallatie aanleggen

Aanzienlijke tijdsbesparing

De beregeningsinstallatie is zeer gebruiksvriendelijk. Na het aanleggen van de tuinberegening, is het gesleep met slangen en sproeiers verleden tijd. U kunt uw hele tuin beregenen met één draai aan de knop, waarbij automatische beregening ook nog tot de mogelijkheden behoort.

Na de eenmalige aanleg heeft u verder ook weinig omkijken naar uw tuinberegening. Deze is namelijk eenvoudig in onderhoud. Uiteraard kunnen onze vakmannen u hier eventueel ook in ontzorgen.

Bovendien is een automatische tuinberegening ook de oplossing voor het water geven gedurende uw afwezigheid. Zo weet u zeker dat uw tuin bij de steeds hetere en drogere zomers voldoende water krijgt.

Vrijblijvend contact
of bel 0345 56 92 95
tuinberegening-aanleggen-3

Gerichte en gelijkmatige beregening

De tuinberegening zorgt voor zowel een gerichte als gelijkmatige beregening, waardoor droge plekken op uw gazon worden voorkomen. Bovendien hoeft u zich ook geen zorgen meer te maken om de verdroging van beplanting.

Wij leggen een op maat gemaakte tuinberegening aan, die precies is afgestemd op de behoefte van de planten in uw tuin. Zo zorgt de nauwkeurig afgestelde tuinberegening niet alleen voor voldoende water, maar voorkomt het ook nog eens verspilling.

tuinberegening-aanleggen-4

Duurzame oplossing

Men sproeit de tuin meestal eigenhandig met leidingwater. Voor een enkele keer is dit geen probleem. Echter, wanneer deze werkwijze vaak wordt toegepast, kan het verbruik aanzienlijk toenemen.

Gebruik maken van grote hoeveelheden leidingwater verhoogt niet alleen uw eindafrekening, maar is ook nog eens niet bepaald duurzaam. Een tuinberegening aanleggen is wél een duurzame oplossing.

U kunt namelijk gebruik maken van zowel leidingwater als een natuurlijke waterbron, zoals een sloot of meertje. Ook behoort grondwater tot de mogelijkheden. Via een beregeningspomp wordt dan het grondwater omhoog gepompt. Hierdoor is, in dit geval, leidingwater niet meer nodig.

Tuinberegening laten aanleggen?

Geïnteresseerd in onze diensten? Onderstaand kunt u geheel vrijblijvend een offerte aanvragen of ons telefonisch contacteren! Graag ontzorgen wij u bij het aanleggen van een beregening in uw tuin.

Vrijblijvend contact
of bel 0345 56 92 95