Boomonderhoud - Header

Enorm belangrijk voor de leefomgeving

Boomonderhoud

Bij Hoveniersbedrijf Hol weten we dat bomen enorm belangrijk zijn. Ze zijn zelfs van levensbelang. Ze maken een groot gedeelte van de zuurstof die wij als mensen inademen, zuiveren de lucht en geven ons verkoeling en schaduw op de meest warme dagen.

Boomonderhoud werkzaamheden

Het openbaar boomonderhoud bestaat uit diverse taken:

  • Overlast voorkomen
  • Bomen verzorgen
  • Wanneer nodig, bomen kappen

Het voorkomen van overlast

Niet alleen in openbare parken en tuinen vindt u veel bomen. Ook langs de weg staan vaak bomen. Dit geeft een mooie natuurlijke uitstraling aan de straten. Maar u wilt natuurlijk geen overlast voor mensen die gebruik maken van deze straten en wegen.

Wij helpen u graag bij het onderhoud aan deze bomen. Onder bepaalde omstandigheden kunnen bomen hard groeien. Takken gaan over de weg hangen waardoor gebruikers overlast ervaren. Dit wilt u voorkomen, wij stellen een plan op en voeren de nodige werkzaamheden uit. Zo weet u altijd waar u aan toe bent.

Neem vrijblijvend contact op
of bel 0345 56 92 95
Boomonderhoud

Verzorgen van bomen

Bomen geven een mooi aanzicht aan elke plek en elk terrein. Over het algemeen hebben bomen niet veel onderhoud nodig. Toch is het van belang om periodiek de bomen te snoeien. Dit houdt de boom gezond.

Sommige bomen dienen in het voorjaar gesnoeid te worden en sommige in het najaar. Onze hoveniers hebben de nodige kennis om te beoordelen welke bomen wanneer gesnoeid dienen te worden.

Wij helpen u bij optimale boomonderhoud in openbaar groen!

Het kappen van bomen

Wij hebben de kennis over hoe bomen het beste verzorgd worden. Bomen blijven groeien en kunnen hierdoor té veel overlast bezorgen. Wanneer dit het geval is, zijn wij er ook voor u.

Vanzelfsprekend kappen wij niet zomaar bomen. Zoals eerder genoemd wordt overlast zoals vallend blad en overhangende takken opgelost met goede zorg. Maar wanneer een boom niet meer aan bepaalde kwaliteitseisen voldoet of wortelopdruk tegen straten zorgt voor gevaarlijke situaties, zit er soms niets anders op.

Neem vrijblijvend contact op
of bel 0345 56 92 95
Boomonderhoud - Klant

Hoveniersbedrijf Hol: uw specialist in groen

Ons familiebedrijf is gevestigd in Meteren en al dertig jaar een begrip in de regio. Met al onze medewerkers en het hele gezin houden wij van groen en werken hier dan ook graag mee. Van het ontwerpen van bedrijfsterreinen en -tuinen tot de aanleg tot het onderhoud. Wij gaan enthousiast aan de slag met elke uitdaging.

We zijn onder andere uw hoveniersbedrijf in regio’s Meteren, Culemborg, Geldermalsen, Gorinchem, Nieuwegein, Leerdam en Tiel.

Voor een persoonlijk adviesgesprek komen wij graag bij u langs. 

Neem vrijblijvend contact op
of bel 0345 56 92 95

Veelgestelde vragen

Wanneer is het beste moment voor boomonderhoud?

Het beste moment voor boomonderhoud kan variëren afhankelijk van verschillende factoren, zoals de specifieke boomsoort, het seizoen en de gewenste doelstellingen van het onderhoud. In het algemeen wordt boomonderhoud vaak uitgevoerd tijdens de late herfst of winter wanneer de bomen in rust zijn. Dit minimaliseert de impact op de groei en gezondheid van de boom.

Waarom is professioneel boomonderhoud belangrijk?

Professioneel boomonderhoud is belangrijk omdat het de expertise en ervaring biedt die nodig is om bomen op de juiste manier te verzorgen. Een professioneel hoveniersbedrijf beschikt over de juiste kennis, gereedschappen en technieken om boomonderhoud veilig en effectief uit te voeren. Ze kunnen ook adviseren over de juiste aanpak voor specifieke boomsoorten en condities. Die professionele partij kunnen wij voor u zijn!

Wat zijn de kosten van boomonderhoud?

De kosten van boomonderhoud kunnen variëren afhankelijk van verschillende factoren, zoals het aantal bomen, de grootte, de toegankelijkheid, de gewenste taken en de conditie van de bomen. Het is raadzaam om contact op te nemen met een hoveniersbedrijf voor een offerte op maat op basis van jouw specifieke behoeften.