project-de-boutenknipper-header

Project

Geleiderails demonteren

Klant
Overheden en aannemers
Locatie
Snelwegen

Demontage zonder beschadiging

Hoveniersbedrijf Hol: uw betrouwbare partner

Wij werken al jaren nauw samen met Van Doorn uit Geldermalsen. Zij zijn bovendien partner van RenoRailuit Culemborg. Renorail verzinkt de geleiderails opnieuw. Kort gezegd: zij renoveren, wij demonteren.

Daarom hebben wij meegedacht over een efficiënte manier van demonteren voor de herbruikbare geleiderails.

Om de geleiderail zonder te beschadigen te kunnen demonteren moeten een groot aantal boutverbindingen worden losgemaakt. Voorheen ging dit op twee manieren: op locatie werden alle onderdelen stuk voor stuk losgedraaid met pneumatisch handgereedschap en handmatig opgestapeld.

Of de bovenbouw werd losgekoppeld en in lange elementen afgevoerd. Hierna moesten ze alsnog uit elkaar gehaald worden. Dit laatste brengt een hoop transportbewegingen met zich mee, wat weer een groot deel van de duurzaamheid teniet doet. 

project-de-boutenknipper-2

Hoe werkt de boutenknipper?

Met de inzet van onze boutenknipper kunnen de geleiderailplanken aaneengeschakeld worden gedemonteerd door alleen de hoofdbouten los te draaien met pneumatisch handgereedschap. Wanneer de streng van planken op de grond ligt, kunnen wij met onze mobiele kraan ,voorzien van de boutenknipper, langsrijden. Dan worden op iedere 4 meter de 8 boutverbindingen doorgeknipt.

Na het doorknippen van de bouten pakketteren we de planken direct op een kar en trekken we de (standaard) palen uit de grond om deze ook op te bossen. Als laatste kunnen we nog met een elektromagneet langsrijden om alle metalen onderdelen uit de berm op te ruimen. 
 
Middels deze werkwijze kunnen we grote producties halen en wordt de fysieke belasting van de medewerkers ook nog eens geminimaliseerd. Zo dragen wij ons steentje bij aan de verduurzaming van de bermbeveiliging en verbetering van de werkomstandigheden.

Kennismaken?

Hoveniersbedrijf Hol is gevestigd in Meteren, centraal gelegen tussen Utrecht en Den Bosch. Ons team heeft jarenlange ervaring in het onderhouden van bermen voor gemeentes. Onderstaand kunt u geheel vrijblijvend contact met ons opnemen.

Neem contact op
of bel 0345 56 92 95