bermonderhoud

Ondersteuning bij

Bermonderhoud

Langs alle wegen liggen bermen en deze hebben regelmatig bermonderhoud nodig. Hoveniersbedrijf Hol heeft al jarenlang ervaring in het onderhouden van bermen voor gemeentes.

Van geleiderails demonteren tot groenonderhoud

Wat valt er onder bermonderhoud?

Een berm heeft regelmatig onderhoud nodig door de vele omstandigheden waar hij aan blootgesteld wordt. Zo groeien planten steeds uitbundiger, rijden voertuigen met regelmaat door de berm en heeft het weer invloed door bijvoorbeeld hevige regenval.

Tijdens het onderhoud maaien we de berm en zorgen we dat alle bestuurders goed zicht hebben in het verkeer. Bij de bredere bermen snoeien we niet alles weg, maar enkel de nodige meters om verkeer een veilige uitwijkmogelijkheid te bieden. De overige ruimte snoeien we waar nodig bij, maar behouden we zodat de biodiversiteit niet verloren gaat.

Naast het maaien van de berm gaan we ook na of de berm nog verlaagd of aangevuld moet worden. Door weersinvloeden en het veelvoudig uitwijken kan de berm te ver zaken. In dit geval vullen we hem bij om de verkeersveiligheid te waarborgen. Mocht de berm juist te hoog worden, dan verlagen we deze zodat het water goed kan blijven weglopen.

Neem vrijblijvend contact op
of bel 0345 56 92 95
bermonderhoud-tekst-4

De boutenknipper: demontage van geleiderails

Vanaf 2050 wil de Rijkswaterstaat volledig circulair werken. Dit heeft ook invloed op de werkzaamheden qua bermonderhoud. Er is namelijk een toenemende vraag ontstaan om bestaande geleiderails te demonteren voor hergebruik.

Na maanden van intensieve voorbereiding en testperiodes heeft Hoveniersbedrijf Hol met succes meerdere projecten opgepakt op dit gebied. Met onze boutenknipper zijn wij in staat om efficiënt grote producties te realiseren. Hierbij wordt de fysieke belasting van medewerkers ook nog eens tot een minimum beperkt. Lees hier meer…

Voor wie voeren we bermonderhoud uit

Voor Rijkswaterstaat en grote aannemers rijden wij voor bermonderhoud het hele land door. Uiteraard zijn wij ook actief in de nabijgelegen regio’s Culemborg, Geldermalsen, Gorinchem, Nieuwegein, Leerdam en Tiel. 

Neem vrijblijvend contact op
of bel 0345 56 92 95
Bermonderhoud - Tekst

Hoveniersbedrijf Hol: al 30 jaar specialist in groen

Het familiebedrijf Hol is al dertig jaar een begrip in de regio. Wij zijn gevestigd in Meteren, centraal gelegen tussen de provincies Utrecht, Gelderland en Noord-Brabant.

Wij werken hier met al onze medewerkers en het hele gezin aan groen en helpen u graag bij het veilig en begaanbaar houden van uw terrein en/of wegen. Wij staan in onze samenwerking bekend om onze nuchtere houding en ons eerlijke advies.

We beschikken over alle kleine en grotere machines die het mogelijk maken om openbaar groenonderhoud uit te voeren. Deze zijn ook alle in eigen beheer waardoor we niet afhankelijk zijn van andere partijen. Zo werkt u altijd met dezelfde, vertrouwde personen en hoeven we geen rekening te houden met de planning van andere partijen.

Kennismaken?

Wij komen graag bij u langs om de wensen te bespreken en u te voorzien van advies.

Neem vrijblijvend contact op
of bel 0345 56 92 95

Veelgestelde vragen

Waarom is bermonderhoud belangrijk?

Bermonderhoud is belangrijk om verschillende redenen. Het zorgt voor een veilige verkeerssituatie door het verwijderen van overwoekerd groen en het handhaven van een goede zichtbaarheid voor weggebruikers. Het draagt ook bij aan het behoud van de natuurlijke schoonheid van de omgeving en verhoogt de aantrekkelijkheid van de openbare ruimte.

Hoe vaak moet bermonderhoud worden uitgevoerd?

De frequentie van bermonderhoud kan variëren afhankelijk van verschillende factoren, zoals de locatie, het klimaat en het groeiseizoen. Over het algemeen wordt bermonderhoud regelmatig uitgevoerd, meestal meerdere keren per jaar, om de veiligheid en het aanzicht van de bermen te behouden.

Wat zijn de voordelen van het uitbesteden van bermonderhoud?

Het uitbesteden van bermonderhoud aan een professioneel hoveniersbedrijf heeft verschillende voordelen. Zo bieden wij expertise en ervaring in het onderhouden van bermen, inclusief het gebruik van de juiste apparatuur en technieken. Het bespaart tijd en moeite voor beheerders, terwijl het zorgt voor een consistente en kwalitatieve uitvoering van het bermonderhoud.

Kan een hoveniersbedrijf advies geven over bermonderhoud?

Ja, een hoveniersbedrijf met ervaring in bermonderhoud kan advies geven over de beste praktijken, onderhoudsschema’s en benodigde maatregelen voor bermonderhoud. Zo kunnen wij ook ondersteuning bieden bij het opstellen van een onderhoudsplan en de uitvoering van het bermonderhoud verzorgen.