Onderhoud openbaar groen
onderhoud-openbaar-groen-header-2

Onderhoud openbaar groen

Van boom- en bermonderhoud tot gladheidsbestrijding: Hoveniersbedrijf Hol helpt u met het onderhouden van openbaar groen.

Onderhoud van bomen in gemeenten

Bomen in een gemeente zijn belangrijk. Ze zorgen voor woonplezier, trekken vogels aan en zijn bepalend voor de groenbeleving. Daarnaast nemen ze stikstof op en zorgen voor verkoeling. 

Aan de andere kant: ze kunnen ook gevaar opleveren.

Denk aan afbrekende takken, gladde bladeren en omvallende bomen bij harde wind. Onderhoud is dus noodzakelijk.

Met soms wel tienduizenden bomen in een gemeente heeft de plantsoendienst af en toe hulp nodig. Onze hoveniers hebben de kennis, machines en voertuigen om de bomen in uw gemeente te onderhouden. 

Specialist in boomonderhoud

Een gemeente heeft straat- en laanbomen, maar kan bijvoorbeeld ook vormbomen en bosbomen hebben. Al die typen bomen kennen hun eigen onderhoud.

Onze hoveniers hebben kennis van alle boomsoorten in Nederland. We hebben alle (grote) machines en voertuigen in eigen beheer en kunnen dus snel schakelen.

Wilt u het boomonderhoud volledig aan ons uitbesteden of wilt u dat wij uw plantsoendienst in drukke tijden bijstaan? In overleg met u bepalen we de beste samenwerkingsvorm.

Vervolgens stellen we op basis van uw wensen en eisen een jaarlijks onderhoudsplan op voor het boomonderhoud. Dit voeren wij uit volgens de afgesproken planning én het overeengekomen budget.

Onderhoud openbaar groen - Berm

Bermonderhoud in gemeenten

Een bloeiende berm langs de weg is een aantrekkelijk plaatje. Het is een trekpleister en schuilplaats voor allerlei dieren. Daarnaast neemt de berm overtollig grond- en regenwater op.

Geweldig, zolang het zicht van weggebruikers niet wordt belemmerd.

Veiligheid staat voorop. U wilt geen ongelukken op uw geweten hebben. Daarom is regelmatig bermonderhoud van groot belang.

Onze hoveniers hebben de voertuigen en machines in huis om uw bermen groen én veilig te houden. 

Geleiderails demonteren

Bovendien bent u bij ons ook aan het juiste adres voor het demonteren van geleiderails. Hoveniersbedrijf Hol doet dit op een verantwoorde wijze, die zowel duurzaam als efficiënt is. Met onze boutenknipper hebben wij deze werkzaamheid al voor meerdere projecten succesvol opgepakt. Lees hier meer…

onderhoud-openbaar-groen-4

Gladheidsbestrijding openbare wegen

Echt winters weer komt vaak onverwacht. Sneeuw en ijs zorgen voor veel pret in uw gemeente, maar ook voor gevaarlijke situaties.

Aan u de taak om de belangrijkste wegen en essentiële voorzieningen sneeuw- en ijsvrij te houden. Voor die paar weken per jaar is het in eigen beheer houden van strooiwagens, sneeuwschuivers en strooizout een kostbare aangelegenheid.

Daarom helpt Hoveniersbedrijf Hol gemeenten bij gladheidsbestrijding in de winter. We hebben strooiwagens en sneeuwschuivers in eigen beheer. Hiermee maken we de wegen in uw gemeente weer veilig en toegankelijk.

Onderhoud openbaar groen - Gladheid

Al 30 jaar uw specialist

Familiebedrijf Hol is al dertig jaar een begrip in de regio. Wij zijn gevestigd in Meteren, centraal gelegen tussen de provincies Utrecht, Gelderland en Noord-Brabant. We gaan onder andere voor u aan de slag in regio Meteren, Culemborg, Geldermalsen, Gorinchem, Nieuwegein, Leerdam en Tiel.

Wij werken hier met al onze medewerkers en het hele gezin aan groen. Wij ontwerpen (bedrijfs)tuinen, leggen deze aan en onderhouden ze. Daarnaast verzorgen wij groenonderhoud, terreinbeheer en het onderhoud van openbaar groen.

We luisteren aandachtig naar uw wensen en denken met u mee. We staan bekend om onze nuchtere houding én eerlijke adviezen.

Onze familie staat klaar voor uw gemeente.

Meer weten?

Wij komen graag bij u langs voor een persoonlijk adviesgesprek.

Neem vrijblijvend contact op
of bel 0345 56 92 95